Email sau e-mail? Cum se scrie un e-mail?Cum știi dacă cineva ți-a dat cu seen e-mail-ului – 1 tool de e-mail tracking

Întrebare: Email sau e-mail?

Răspuns scurt: “e-mail” este varianta corectă.

Răspuns pentru cine vrea mai multe detalii:

Da, repet, “e-mail” este varianta corectă. Însă în practică am văzut ambele variante folosite + mail, simplu. Însă dacă vrei să scrii corect un mesaj simplu, dar și mai ales într-un mesaj formal, poate chiar de angajare sau cu un client, cel mai bine este să folosești varianta corectă, adică e-mail, NU email, nu mail.

Acum câteva detalii privind această confuzie: conform dex online email:

EMÁIL, (2) emailuri, s. n. 1. Masă sticloasă obținută prin topire sau prin sinterizare, constituită în special din siliciu și din bariu, care se aplică pe suprafața unor obiecte metalice sau ceramice, pentru a le proteja împotriva coroziunii, a le îmbunătăți rezistența mecanică, a realiza izolarea lor electrică, în scop decorativ etc.; smalț, glazură.

2. Obiect emailat sau sort de email (1). 3. Peliculă obținută pe bază de rășini, care au în conținutul lor pigmenți. – Din fr. émail., sursa: dexonline.ro

Așadar, forma fără cratimă în limba română înseamnă cu totul altceva decât cu cratimă.

Iar, conform aceeași surse citată mai sus, e-mail este definit ca fiind 1. Poștă electronică sau 2. Mesaj transmis prin poșta electronică.

Deci, cum e corect mail, e-mail sau email? 

e-mail. simpul.

Acuma, nu e moarte de om dacă scrii mail sau email, că și eu o mai fac, mai ales în conversațiile mai relaxate, non formale, dar când este vorba de o conversație de business, mă străduiesc să scriu e-mail.

Acum, să trecem la altceva.

Cum se scrie un e-mail?

Un e-mail sau email(?) are 3 componente mari, în general:

Destinatarul e-mailului: persoana sau persoanele care vor primi e-mailul.

Subiectul e-mailului: FOARTE MARE ATENȚIE! Aici se trece doar subiectul, după cum spune și titul! NU trecem aici corpul e-mailului! Nu aici spunem ce vrem să spunem! Aici se trece esența sau despre ce este vorba e-mailul.

Corpul e-mailului:aici suntem ce vrem, cu subiect și predicat. Cu o formă de salut, cu introducere și încheiere.

Nu vreau să explic importanța utilizării unui serviciu de e-mail, pentru că nu vreau să cred că cred că există persoane trecute de vârsta de 15 ani care să nu folosească e-mail. Știu, există, dar vreau să cred că nu. :))

Anyway, dacă ești proaspăt student (probabil abia ți-ai făcut și contul de mail) și ești furios că “de ce nu îmi răspund ăștia, bă, la mail?!!, ce “#@#! de facultate”, află, în primul rând că nu ești singurul care așteaptă un răspuns.

Și dacă ai fost inspirat și ai “nimerit” la o facultate mare ca volum de cereri, precum FEAA, atunci timpul de așteptare poate varia de la 10 minute până la 24 de ore.

Ei, dar gata, m-am calmat și eu. Revenind la esența acestui articol. Cum faci să afli dacă nu cumva te-a lăsat în seen cineva la mail? Dar dacă nici nu l-au deschis (pe el, pe mail)?

De ce să folosești un instrument de tracking pentru e-mail?

✔️ Îți trimite un reminder destinatarul nu ți-a deschis e-mailul

-> te ajută să știi când să faci un follow-up, să-I mai dai un reminder “hai, te rog eu șefule, răspunde” (don’t ask this way!)e-mail sau email

✔️ Te ține la curent cu ce face destinatarul cu e-mailul tău

mailtrack-vladfaraonel.ro

✔️ Primești un raport zilnic pentru totalul de e-mail-uri trimise.

e-mail sau email

Hai să vedem cum facem să aflăm asta.

Nu ai nevoie decât de o extenise pentru Google Chrome. Îți va cere să te conectezi la contul de Google pentru sincronizare și după cam atât.

Se numește Mailtrack.io

mail sau e-mail

De când o folosesc?

Aproximativ 8 luni.

Este GRATIS?

Da, strategie freemium – dacă vrei mai mult decât oferă, plătești.

Este de încredere?

Dap.

Câți Utilizatori are?

1.000.000

Ce nu-mi place

De fiecare data când vrei să dai un mail, va trebui să le scoți watermark-ul și te întreabă dacă nu vrei să faci upgrade.

BONUS: Pentru “heavy users” acum ceva timp, echipa MailTrack.io au anunțat că poți trimite un mail către mai multe adrese o data (până la 200 de contacte) și cu follow-up personalizat. Mai multe detalii, găsești aici.

Cam asta a fost, mai mult nu este de spus.

Și să nu uit, dacă te interesează e-mailul, încearcă și acest articol despre Linkedin și cu ce te poate ajuta Linkedin.

Sper că te-am ajutat,

Vlad


Instalează MailTrack

Vlad Faraonel
Vlad Faraonel

Vlad Faraonel este Doctorand în Marketing, Director de Marketing la Marksome - Agenție de Marketing Digital și Consultant de Marketing pentru diverse proiecte.

Articles: 23

Tu ce părere ai?